Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Hága sokkolta a Balkánt. Šešeljt végül minden vádpont alól felmentették. Ráadásul, ha maga a döntés nem lett volna elég, a bíróság, pontosabban annak elnöke megfűszerezte azt a döntés indoklásával. Bajtai Kornél is hozzászól a dolgokhoz.

Mint ahogy Végel László is, aki heti naplójegyzetének egyik fejezetében szintén a csetnik vajda és a hágai döntés ihlette meg gondolatait.

Barangolás „Bezzegékkel”. Eltűnt erények, törékeny kapcsolatok, nagy eszmények nyomában. Beretke Ferenc, a lap pedagógus munkatársa barangolt a témában.

Lesz-e béke Szíriában? Nemzetközi próbálkozás a háború befejezésére. Bálint István külpolitikus foglalkozik napjaink legnagyobb problémájával.

Angliában vállalkozni? Vasas Gizella egy olyan cégben kereste a választ, amely Szerbiában is nyitott fiókvállalatot.

A magány rabságában. Nehéz hétköznapok, még nehezebb ünnepek. Magyarországon példaértékű beszélgetőhálózat működik az egyik megyeszékhelyen – Bálint József cikkezik erről.

A héten olvashatunk még, illetve képes riportot találunk adai sulifesztiválról, nagybecskereki lovagokról, bácskossuthfalvi hobbifocistákról, magyarcsernyei színházi találkozóról.