Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

A kormányfő, aki farkast kiáltott. És aki meghallotta ezt, az Bajtai Kornél, aki Vučić szabadkai látogatása kapcsán fejti ki véleményét.

A szerbiai politizálás színtere színházi előadásra kezd hasonlítani. A rendezés ötletes, de a színészek sokat gorombáskodnak. Végel László e heti naplójegyzetének egyik témája ez.

Ha lesz is emelés, jelképes lesz. Takács Magda elemzi a nyugdíjak és a bérek alakulására tett kijelentéseket.

Rendőri kíséret, lehetséges szankciók. Ez a cikk nem a bűnözésről szól, Beretka Ferenc, a lap pedegógus munkatársa az idei záróvizsga szigorításairól ír.

A Rózsadomb adófizetői. Nagy Nándor az úri negyedeken veri el a port.

Ismertek az elnökjelöltek. Új szakaszba érkezett az amerikai elnökválasztási kampány. Bálint István ugrott át az óceán túlra.

Tóth László, a lap bonni tudósítója a héten egy nem kimondottan német tulajdonságról, egy szálloda tetején való parkolásról és az esővízgyűjtésről ír.

Rómában, az irgalmasság évében. A vajdaságiak a Vatikánban pápai audiencián is részt vettek. Hegedűs Erika is köztük volt.

Csodaszer vagy humbug? Ellentmondásos a gyógynövények megítélése. A legújabb sztár a homoktövis – Bálint József igyekszik gyógyítani bennünket.

Idén drága lesz az akácméz. A méhészeknek alkalmazkodniuk kell a megváltozott természeti tényezőkhöz. Vígi Zsoldos Zsaklina édes és szorgos cikke.

A héten is több színes képriportot találunk a Családi Körben. Elsőként emeljük ki a Durindóról és a Gyöngyösbokrétáról készült tordai képriportot, Oromon egy családtalálkozón majd százan voltak jelen, Topolyáról óvodások évzáró ünnepségéről, Bajsáról bérmálkozásról, Bácsföldvárról ballagásról tudósított a munkatárs, Magyarittabén pedig a szabadkai tanítóképző 1962-ben végzett diákjai találkoztak.