Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Viharos ülést tudhat maga mögött a Magyar Nemzeti Tanács, amelyre a múlt héten Adán került sor. Napirendjén két vitás ügy, két igazgatóleváltás is szerepelt. Bajtai Kornél a szabadkaival foglalkozik.

Milyen Európáról álmodunk? Ferenc pápa gondolatait idézi egyebek mellett e heti naplójegyzetében Végel László.

Szakmai vagy etikai kérdőjelek. Még mindig sok a gond a szabályok betartásával. Beretka Ferenc, a lap pedagógus munkatársa a tanügyben fellelhető kérdőjelekről ír.

Az eurointegráció a választások után. Könnyebb vagy nehezebb lesz-e Szerbia útja az EU-ba? Bálint István külpolitikus foglalkozik a témával.

Esküvő a kertben. Többségbe kerültek a partijellegű lakodalmak Magyarországon, ahol tavaly 17 százalékkal nőtt a házasságkötések száma az előző évihez viszonyítva. Bálint József lakodalmazott.

Ön is szeretne kilépni az Európai Unióból? Ez nem ránk vonatkozik, Tóth László, a lap bonni tudósítója a héten a német lapokat olvasva állította össze a témáit.

A fiatalok még manapság is gyakran üdvözlik egymást oly módon, hogy: szervusz, öregem. Hogy vagy öregfiú? Nagy Nándor szólít meg bennünket.

Fakanálközelből írta meg riportját Fazekas András, aki a torontálvásárhelyi – debelyacsai – pörköltfőző versenyen szakácskodott.

A héten bővelkedik képes beszámolókban is a Családi Kör. Bácsföldvári, szabadkai, magyarkanizsai osztálytalálkozókról értesülhetnek az olvasók, Kishegyesen jubiláló házaspárokat köszöntöttek, Temerinben táncházban volt a tudósító, Gunarasról tűzoltók sikeréről olvashatunk, Péterrévén kisgyermekek népesítették be a focipályát, Horgoson pedig nyugdíjasok tartottak sporttalálkozót.