Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2017. december 7.

 

Ezen a héten a Jó Pajtás több ponton is igyekszik támpontot adni a decemberi ünnepekre való ráhangolódáshoz, ebben leginkább Lackfi János örökmozgó költő Mikulásnak szánt versei, és a hagyományos ünnepekhez kötődő népszokások bemutatása segít. Az már csak ráadás, hogy ismertetjük a zenei világ decemberre időzített bombáit a várható filmújdonságok mellett.

Nagyobb teret szenteltünk a tiszaszentmiklósi Dr. Tihomir Ostojić Általános Iskolának, a jövő hét végén sorra kerülő 42. sakktornánk házigazdájának, bemutatva azt az iskolai közösséget, mely kivételesen sok rendezvénynek ad otthont. A legjobb vajdasági általános iskolás sakkozók megmérettetésére még fogadjuk a benevezéseket.

Eheti kiadványunkban részletes beszámoló olvasható továbbá az Ürményházán 17. alkalommal megrendezett honismereti-történelmi vetélkedőről, melynek témája az egykori Torontál vármegye volt. Történelmi rovatunkban az I. világháború leghalálosabb fegyvereit mutatjuk be.

Keressük a választ a következő kérdésekre is: romantikus alkat vagy-e, mitől félnek a fiúk, mi mindenre jó a konyhasó, mit kell tenni orrvérzés esetén, klasszikus, vagy könnyű zenét hallgatsz szívesebben, mi volt előbb: a tudomány, vagy a technika, vagy milyen lesz a világ 2050-ben.

 

Nagy Magdolna szerkesztő