Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Lesznek-e előrehozott parlamenti választások? A lakosságnak talán egyetlen rétege van, amely örül a gyakori választásoknak: azok, akik szavazataikért pár ezer dinárt, ajándékcsomagot kapnak, utaztatják őket és a „spontán megtörténő nép” eljátszásáért nagygyűlésenként napidíjakat kapnak. Ők nyilván nem bánnák, ha tényleg folyamatosan kampány lenne, hiszen akkor lenne miből élniük, hiszen a választások miatt a hatalom a munkahelyteremtéssel és az életszínvonal fellendítésével már nemigen tud foglalkozni – állítja Bajtai Kornél e heti jegyzetében.

Ötven dinárt kínálnak kispiaci vállalkozók a bodzavirág kilogrammjáért, még sincs senki, aki szedné az illatozó növényt. Olvassák a riportunkat a legújabb lapszámunkban.

Miért nem bér-és költségvetésfüggő a nyugdíj? Minek a törvény, ha azok is megszegik, akik meghozták? Ezek a témák érdeklik szakértőnket, Takács Magdát. Írásait olvassák a nyugdíjasoknak szóló Hintaszék rovatunkban.

Mikor kóros az alultápláltság és mi lehet a betegségre a megoldás? – Celler Tibor orvos szakértőnk ad tanácsokat, valamint a pajzsmirigyben keletkező csomókról ír a Rendelőben.

Madarak és fák napját ünnepelték Óbecsén, Születés hete volt Zentán, ijjászaink sikerei Magyaroszágon – olvassák képes riportjainkat.

Érik a földieper. Rétest, gombócot és levest is készíthet a Családi Kör e heti receptjei alapján ebből a csodás gyümölcsből. Fólia vagy szalma – a kertészek időszerű kérdéseiről írunk, valamint arról, milyen olajakkal tarthatjuk magunktól távol a vérszívó rovarokat, hogy élvezni tudjuk az egyre melegebb nyári estéket.

Olvassák a Családi Kört!