Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2017. november 23.

 

Eheti számunkban bemutatjuk az Udvarnokon megrendezett 7. Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Versenyünk fődíjasát, Kákonyi Balázst, az óbecsei Petőfi Sándor iskola hetedikesét. Balázsnak élményt jelent a vers, a versmondás, a fellépés, így máris az előttünk álló hétvégén sorra kerülő bácsfeketehegyi Dudás Kálmán találkozóra készül.

A népművészet kedvelőinek köreibe is bekukkantottunk méghozzá az óbecsei Ricsaj népművészeti találkozó által, továbbá a nagykikindai Fejős Klára iskola rajz-szaktantermébe, ahol nemrégiben fazekas műhelyt rendeztek be és a tanulók közvetlenül kipróbálhatják, gyakorolhatják a mesterséget. Beszámolunk újabb lezárult rajzpályázatunkról, melynek a játék volt a témája. Azon túl, hogy megmutatjuk a sikeresebb pályamunkákat, egy újabb pályázatot is hirdettünk, ezúttal a dinók témájára. Várjuk a munkákat, a legsikeresebb rajzért pedig ajándék jár.

Eheti lapszámunkban a következő kérdésekre is keressük a választ: mit rejtenek az óceánok, hány évnyi élet maradt még a Földön, milyen irányban halad a robotika, hogyan kell és szabad gombászni, miért jó újraolvasni Csukás István örökzöld művét, a Süsüt, mit tudunk, illetve nem tudunk a világ vezető nagyhatalmáról, Kínáról, milyen nyelvet tanuljunk, ha angolul már beszélünk, miért nem tudunk aludni, mi áll az ibafai pap és a pipája nyelvtörő mögött.

És persze ez sem minden.

 

Nagy Magdolna szerkesztő