Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2017. október 12.

 

Gyereknek lenni jó – így is összegezhetnénk eheti kiadásunk legfontosabb üzenetét, mely a gyermekhéthez kötődő tudósítások, versek, fogalmazások révén a leggyakrabban ismétlődő gondolat a Jó Pajtásban.

Megkülönböztetett figyelmet kapott a november 4-én, Udvarnokon megrendezésre kerülő Szűcs Imre Gyermekvers- és Prózamondó Versenyünk, melyre október végéig várjuk a benevezéseket, ugyanakkor újabb rajzpályázatot is hiredettünk.

Gyermeklapunk címoldalára kimagasló teljesítményű oromhegyesi tanulók kerültek, a belső oldalakon viszont bemutatjuk a 135 éve született és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán zeneszerzőt, különös tekintettel zenepedagógusi intelmeire. Képes beszámolót közlünk a nyelvek európai napjának óbecsei ünnepéről, és a szabadkai Đuro Salaj iskola tanulóinak gyalogtúrájáról.

Megmutatjuk, mi történik, ha a természetjáró nyakába akasztja a távcsövet, vagy beleolvasunk Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvébe.

Múltidéző rovatunkban az Atlantisznak, egy elsüllyedt világ titkainak a nyomába eredünk, az egészségügyi témák közül a szénsavas italok ártalmasságára hívjuk fel a figyelmet.

Ezenkívül fogas kérdéseket teszünk fel, kínos helyesírási hibákra mutatunk rá, bemutatunk néhány ötletes őszi dekorációt, figyelmeztetünk a hátizsákok viselésének veszélyeire. És ez persze nem minden!

Poszterünkön az örömittas, Európa-bajnok szerbiai női röplabda-válogatott látható.

 

Nagy Magdolna szerkesztő