Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. április 12.

 

Pécsi diákok Temerinben, óbecseiek pedig Pécsett jártak a Kosztolányi Dezső Céltársulatnak köszönhető cserediákprogram keretében. A programba több vajdasági iskola is bekapcsolódott, lényege pedig a barátkozás, egymás iskolájának, családjának, környezetének jobb megismerése.

Minden a barátságról szólt az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola jubileumi rendezvényén, amikor az intézmény fennállásának 63. évfordulójáról emlékeztek meg alkalmi műsorral. Ennél is tekintélyesebb évfordulót jegyez a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola, épületeinek legöregebb része 110 évvel ezelőtt épült fel, már csak ezért is fontos a folyamatos korszerűsítés.

Jó néha elővenni az agyunk hátsó szegleteiben hánykódó verseket, mi is ezt tettük a magyar költészet napján, melyet alkalomhozillőn József Attila versével köszöntünk. Székesfehérváron, az egykori magyar koronázó városban jártunk, a Mátyás király-év jubileumi rendezvényein, melyekről képben-szóban számolunk be.

Megmutatjuk, mi a haiku, rendhagyó irodalmi kirándulásunk során bejárjuk a Füvészkert és a Tüskevár valós helyszíneit, közöljük a nyolcadikosok záróvizsgázási menetrendjét, mint ahogyan elmondjuk azt is, miért hullatnak könnyet a krokodilok, mit tehetnénk a természetes vizek védelmében, vagy éppen meddig tart a barátság.

Ezen a héten jelent meg a Mézeskalács áprilisi száma is, gazdag kisképtárral, tavaszt köszöntő versekkel, mesékkel, a kikelet hírnökeinek játékos bemutatásával.

Mindkét lap továbbra is 50 dinár.

 

Nagy Magdolna szerkesztő