Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018.február 8.

 

Az már bizonyos, hogy a farsang időszaka hamarosan lejár, de talány, mit hoz a szerelmesek napja, melyet egyre nagyobb izgalommal várnak a tinédzserek. Ebben próbál eligazítást adni a Jó Pajtás eheti száma.

A nem készülés velejáróiról az óbecsei Sever Đurkić iskola hatodikosaival beszélgettünk, utánanéztünk, mit hozott a Szakma Sztár Fesztivál a pályaválasztóknak, mint ahogyan annak is, mit jelent az anyanyelv a felvidéki Palóc Társaság esszé- és tanulmányíró pályázata a vajdasági díjazottok számára. Rügyfakadás rovatunkban a téli örömök dominálnak, még akkor is, ha a leghidegebb évszak igazán megkímélt bennünket, legalábbis eddig.

Gyermeklapunk olvasói megtudhathják továbbá: kit nem divatos mostanság olvasni és miért, kik voltak a legnevesebb székelyek, mit ünneplünk egy hét múlva február 15-16-án, miért nem jó sokat aggódni, és szomorúak leszünk-e a szomorú zenétől, vagy sem.

Mindezek mellett meglepetésként egy ajándékposzter várja az olvasókat, 24 itthon telelő madár szebbnél szebb felvételével.

 

Nagy Magdolna szerkesztő