Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. június 7.

 

Elegendő férőhely várja a végzős általános iskolásokat a vajdasági középiskolák magyar tagozatain, állítják az illetékesek, mi pedig tanévzáró, dupla terjedelmű kiadásunkban számba vettük a lehetőségeket: mely iskolában mennyien, milyen szakon tanulhatnak tovább.

Az általános iskolát végző nyolcadikosok közül ezúttal az ittabéi végzősöket kerestük fel jövőjüket érintő kérdésekkel, és az ő csoportképük került lapunk címoldalára is.

Helyszínelő kisriportjainkban nyomon követtük az újvidéki Petőfi Sándor iskola alsósait, akik felkeresték a Vajdasági RTV székházát, és bekukkantottak a televíziózás titkaiba. Az ugyancsak újvidéki József Attila iskola ötödikesei és hatodikosai kedvenc nyári időtöltésükről vallottak, akárcsak a muzslyai Szervó Mihály iskola néhány kimagaslóan tehetséges diákja. Az óbecsei Petőfi Sándor iskola tehetséges tanulói a tanévben elért sikereiket összegezték, a nyékincai anyanyelvápolók pedig a tanévzáró vizsgájuk keretében megmutatták nekünk is mit sajátítottak el egy év alatt a szombatonkénti magyar órákon.

Kirándulások, élmények, beszámolók is szép számban megjelentek eheti számunkban, mintahogyan a júniustájt visszatérő Nyári Zsenikusz is, az a nyolc oldalas, fejtörőket, bölcsességeket, keresztrejtvényeket tartalmazó „kisújság”, mely nyolc oldalon kínál oktató jellegű, szórakoztató tartalmakat.

Ezenkívül összefoglaltuk, hol táborozhatunk a nyáron, mit hozhat a jövő a robotika terén, melyek az élővilág legcsodálatosabb zöld színű egyedei, mit várhatunk a jó szórakozáson kívül a labdarúgó-vb-től, megmutatjuk a zenevilág nyárra várható újdonságait, és azt is, mit tegyünk a hajunkkal a forróságban, vagy hogyan védjük a szemünket, a gerincünket. Természetesen utazásra is intvitáljuk olvasóinkat, ezúttal szűkebb hazánk, a Vajdaság látványos helyeire látogatunk el.

A Jó Pajtással egyideűleg megjelent a Mézesakalács júniusi száma is. A nyári szünidő után szeptemberben jelentkezünk újra gyermeklapjainkkal.

 

Nagy Magdolna szerkesztő