Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. május 10.

 

Egy pacséri lány átlagon felüli eredményeit vettük számba a Jó Pajtás eheti számában, ehhez kapcsolódik a címlapfotó Alács Varró Emeséről, a Mosa Pijade iskola tehetséges negyedikeséről. Remek felvételek készültek a zentagunarasi N.A.D.S. tánccsoportról is, amelynek tagjai évről-évre szebb eredménnyel szerepelnek a különféle versenyeken, idén pl. az újvidéki Spring Festen arattak sikert. Tapasztalataikat megosztják olvasóinkkal az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör néptánccsoportjainak tagjai is, akik legutóbb Szegeden mutatták be tudásukat, nem kis sikerrel.

Eheti számunkban bemutatjuk a muzslyai Emmausz fiúkollégiumot, amivel nem titkoltan a magyar nyelvű középiskolai továbbtanulásra irányítjuk a figyelmet.

Beszámolunk arról is, hogyan kutatnak a tehetségek után a magyarkanizsai Dobó Tihamér képtárban, és arról is, hogyan lesz valakiből sportkiválóság, mint például Surján Szabina bácsföldvári asztaliteniszezőből, akinek a poszterét is közöljük eheti kiadásunkban.

Továbbá keressük a választ olyan kérdésekre, mint: pár száz év múlva mely állat lehet a legnagyobb testű emlős a Földön, milyen lesz a végső Tomb Raider-kaland, mivel csábít bennünket Kertész Erzsi Állat KávéZoo-jába, mitől erős a visegrádi négyek hétszáz éves együttműködése, hogyan lesz a papírból újra papír, vannak-e önsegítő könyvek, és ismerjük-e kellőképp Vajdaság egyetlen nemzeti parkját, a Tarcalt.

 

Nagy Magdolna szerkesztő