Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. május 17.

 

A tehetséges versmondó és matematikus, a pacséri Alács Varró Emese zongoratehetségével is kitűnik kortársai közül. A vele készült lapindító interjúból kitűnik, hogy kicsit maximalistának és még inkább önállónak kell lenni ahhoz, hogy sikereket jegyezzünk. Az elmúlt hetekben megrendezett nagy, tavaszi versenyek, mint a Szólj, síp, szólj!, az Aranycitera, vagy az ÁMV egész sor Emeséhez hasonló tehetséget sorakoztatott fel, akikkel lehetőségeinkhez mérten a jövőben foglalkozni fogunk, annál inkább, mert rendkívül sok a tehetséges diák a vajdásági iskolákban, a Jó Pajtás viszont feladatának tartja, hogy gyermeklapunkban helyet adjon nekik.

Eheti kiadásunkban bemutatjuk az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör három néptánccsoportját, a zentagunarasi N.A.D.S. tánccsoportot, különös tekintettel az újvidéki Spring Festen való sikeres fellépésükre, valamint a muzslyai Emmausz fiúkollégiumot, mely egyre korszerűbb körülményeket biztosítva ősztől várja az újabb bentlakókat.

További témáink közül ízelítőül kiemeljük:

Hogy veszthette életét az utolsó dodó?

Milyen lesz az újabb Tomb Raider kaland?

Melyik nagytestű emlős maradhat fenn pár száz év múlva is?

Hogyan lesz a papírból újra papír, az üvegből újra üveg?

Miért nem esnek le a felhők?

Mi köti össze a visegrádi négyeket immár hétszáz éve?

Mi újság Harry Potter háza táján?

Léteznek-e önsegítő könyvek?

Mennyire ismerjük a Tarcalt, azaz a Fruška gorát?

Mindez mellett természetesen állandó rovataink is megjelentek, közöttük a Rügyfakadás, és a minden bizonnyal legnépszerűbb, Vihogi.

 

Nagy Magdolna szerkesztő