Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Családi Kör 2018. május 3.

 

Vajdasági fiatalok, akik kiterjesztették a valóságot

Hat vajdasági és egy magyarországi fiatal alkotja az innobie nevű csapatot, amely az általuk kifejlesztett Eddie nevű applikációval Magyarországon megnyerte a Microsoft Imagine Cup informatikai versenyt.

ÁPRILIS 26-TÓL MÁJUS 10-IG TART A CSALÁDI KÖR ANYÁK-NAPI AKCIÓJA, AMELYNEK KÖSZÖNHETŐEN KEDVEZEMÉNYESEN FIZETHET ELŐ A HETILAPRA

Ők nem várhatnak!

Ezzel a címmel tanulmány jelent meg Nadežda Satarić, Mirjana Rašević és Sanja Miloradović tollából azokról a szegényekről, akik nem számíthatnak az államra, családjukra, és jövedelem nélkül élnek. – Takács Magda írása

Az órára feltöltött mobiltelefonnal kell érkezni

Mindenki emlékszik Bill Gatesnek a blogbejegyzésére: a gyerek felkel, letölti a házi feladatot és a tanártól kapott e-mailt... De ez sem működik úgy, ahogy kitalálták. Természetesen nagyon fontos hely az iskola. – Interjú Námesztovszki Zsolttal

Riportpályázat: Eredményhirdetés

Januártól márciusig tartott a Családi Kör riportpályázata, amely az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium támogatásával valósult meg. Nem panaszkodhatunk, szépszámú írás érkezett, ezek kivétel nélkül színesítették a Családi Kör oldalait.

Gyökerek és szárnyak

Három évvel ezelőtt alakult meg Óbecsén a Gyökerek és szárnyak egyesület. A biztonságos, felhőtlen gyermekkor, a jó szülő-gyermek viszony, az értékátadás művészete, a stabil felnőttkor – ezen értékek mentén működik a szervezet.

Legyél te is szvetozáros!

Két magyar nyelvű tagozat működik a Szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban, a természettudományi és a társadalmi-nyelvi tagozat, mindkettőből egy-egy osztály nyílik idén ősszel, azaz az új, 2018/2019-es tanévben, ahová 30-30 tanuló iratkozhat be.

„Győztes itt minden alkotó”

Beszámoló az 51. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjéről

Újdonságok és régi panaszok

Mire készüljünk az elkövetkezendőkben? A saját pályánkon, például az oktatásügyben is. Diákok, intézmények, tanügyi dolgozók egyaránt. – Beretka Ferenc írása az Oktatás rovatban

Mérgező párkapcsolatok

Az idő múlásával szépen kikristályosodik, hogy milyen is az adott fél, legyen szó akár a nőről, akár a férfiról. Előjönnek a neveltetésből fakadó különbségek és az otthonról hozott szokások..

Vendégségben Bajmokon, Temerinben, Topolyán, Pacséron, Zentán, Felsőhegyen

KÖZÉLET: Meg nem jelentetett értesítés(ek)

KÜLFÖLD: A látszólagos enyhülés – és ami mögötte van

MÚLTIDÉZŐ: Egyenlőség! Szabadság! Szexualitás!

IRODALOM: Czini Zoltán

TÁRCA: Házassági engedély – Nagy Nándor jegyzete

JEGYZET: Jó volt visszaemlékeznem

EMBERI SORSOK: Aranyérmes hímzések nagymestere

HÉTKÖZNAP(LÓ): Szeretném jól érezni magam, de…

ÖTLETSAROK: Kemence öntöttvas fürdőkádból

FESZTIVITRÁZS: „Sosem vettem volna fel...”

FILM: Az Űrodüsszeia tripla csavarja

KERT: Palántagondozás, kártevők irtása

AZ ORVOS VÁLASZOL: Megváltozott a férjem – mit tegyek?

KÉPHISTÓRIÁK: A tánc bűvöletében

NEM A GÓLYA HOZZA:

HOROGRA AKADVA: Körmös halak – Huzsvár József cikke

SPORT: A csalafinta labda – Németh János írása

KONYHA: Medvehagymás finomságok

Ezenkívül: kis és óriás keresztrejtvény, sudoku, gyerekszoba, horoszkóp, műveltségi teszt, apróhirdetések, társkereső, viccek és tv-műsor.

A május 3-ai szám borítóján Révész Róbert fotója látható.