Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. május 3.

 

A hét eleji munkaszüneti napok ellenére a Jó Pajtás ezen a héten is a szokásos időpontban megjelenik. Az iskolapadba visszatérő diákokat kisújságunk várni fogja.

A lap tartalmából kiemelnénk az újvidéki Petőfi Sándor iskolában tett látogatásunkról szóló beszámolót, melyből kiderül, hogy az aránylag kis létszámú magyar osztályokban meglehetősen sokan élnek barátságban a művészettel. Ki a színjátszás, ki a zene, ki pedig a képzőművészet iránt érdeklődik.

Anyák napjára is készülődünk, vers-, és alkalmi ajándékötletekkel segítünk feledhetetlenné tenni a közelgő ünnepnapot.

Eheti kiadásunkban köszöntjük Kányádi Sándort, aki hamarosan betölti 89. életévét. Hogyan másként tennénk ezt, mint egy csokornyi versének a közlésével, és egy alkalmi ajánlóval, melyből az is kiderül, hogy az erdélyi költő olyannyira komolyan vette a gyermekverset, hogy felnőtt és gyermekverseit közös kötetben jelentette meg, mondván, egy kötetnek mindenkihez szólnia kell.

Múltidéző rovatunkban a maják, az inkák, és az aztékok örökségének titkait kerestük, ezenkívül megmutatjuk a világ legszebb bankjegyét, „kiszámítottuk” hány megapixeles az emberi szem, tanácsokkal látjuk el a szüleikkel viaskodó kamaszokat, és azt is kiderítettük, mikor van a kerékpározás születésnapja.

A 72. évfolyamában járó kisújságunkat az oktatási intézményeken keresztül lehet megrendelni.

 

Nagy Magdolna szerkesztő