Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. március 8.

 

A zene és a mozgás együttese mindig jó hatással van az emberre, és teljesen mindegy, hogy párban vagy egyedül ropjuk-e a táncot. De mit táncoljunk? Többek között erre a kérdésre keresi a választ a Jó Pajtás eheti számában.

Címoldalunkra a kitűnő nyelvérzékéről számtalanszor tanúbizonyságot tevő péterrévei Cseri Zsófia került magyartanárnőjével, Polyák Szollár Annával.

A nőnapi előkészületekről az óbecsei Zdravko Gložanski iskola ötödikesei vallottak, s ebben nem merült ki nőnapi témaválasztásunk, ugyanis kivételesen a nőknek szenteltük történelmi rovatunkat is.

Nem kétséges, hogy a megunt télies idő helyett a tavaszra várunk. Az ébredező természet jeleire hívja fel a figyelmet természeti rovatunk, lelki boncasztalunkon pedig a Z nemzedék jellemzőit: hibáit és erényeit vesszük számba, arra keresve a választ, valóban beképzelt, szókimondó, önbizalomhiányos-e a 2000. év után születettek hada.

Utánanéztünk, milyen jeles napok várnak ránk márciusban, megmutatjuk kik képviselik Szerbiát és Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, továbbá azt is, lehet-e a hajat szőni. Utánaszámoltunk, mennyi csontja, mekkora izomzata, hány hajszála van az embernek, tavaszváró csokrot készítünk otthoni hulladékanyagból, megmutatjuk, hogyan kell felkészíteni szervezetünket a tavaszra, és nem utolsó sorban meglepetésként két oldalnyi viccel jelentkezünk.

 

Nagy Magdolna szerkesztő