Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. szeptember 13.

 

Hol lehet a boldogság kulcsa? – Az élet egyik legfontosabb és legtöbbet kutatott kérdése az, hogy mi a boldogság és hogyan érhető el. Ezidáig rengeteg nagy koponya bicskája tört bele ebbe a feladatba. Talán mivel koronként és egyénenként más és más jelenti a boldogságot?

Amikor elindul a zene, megszűnik a világ körülöttem – Királyhalom egyik „nevezetessége” a Rhytmical Dance Club, legalábbis sokak szerint így van. A táncosokkal beszélgettünk.

A nehéz feladatokat is megoldották – A Mátyás király-emlékév jegyében hat ország magyar ajkú tanulóinak tudása, kézügyessége és kreativitása mérettetett meg a Kárpát medencei Corvin Mátyás Tanulmányi- és Rajzversenyen, ahol óbecseiek képviselték Vajdaságot. Nem kis sikerrel. Milyen tapasztalatokkal tértek haza?

Kerek évfordulók 2018-ban – A történelmet emberek alakítják, s azokról, akik egy-egy jelentős cselekedetet hajtottak végre, vagy akikhez akár egy egész éra kapcsolódik, nem érdemtelen megemlékeznünk. Különösen, ha születésüknek vagy haláluknak kerek évfordulója van.

Nem tudok komoly lenni – Ha a vidámság és a szórakoztatás a lételemed, érthető, hogy szereted, ha jó hangulatban telnek a mindennapjaid azokkal, akik igazán közel állnak hozzád. A probléma ott kezdődik, amikor folyamatosan, minden helyzetben csak nevetgélsz, és poénok gyártásával próbálod oldani a hangulatot.

Egészség a tinikorban – A reggeli kulcsszerepet játszik a mindennapok elindításában. Étkezés hiányában csökkenhet a vérnyomás, romlik a koncentráció, zavart szenved a vércukorháztartás. Ennek ellenére az iskolai napokon a diákok közel egyharmada sohasem reggelizik.

Helló, ősz! – Hogyan színezzünk? Már szeptemberben is a természet ezernyi finom színárnyalatát csodálhatjuk meg, ezért tökéletes inspirációt tud adni nekünk egy-egy képünk elkészítéséhez. Ám hogyan visszaadni a papíron ezt a rendkívüli színgazdagságot? Továbbá: mese, irodalom, fejtörők, viccek, rejtvény, bizalmas sorok, poszter…

 

Nagy Magdolna szerkesztő