Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2018. szeptember 27.

 

A dinoszauruszok talán soha ekkora népszerűségnek nem örvendtek, mint manapság – megannyi kiállítás, animációs- és játékfilm, irodalmi mű igazolja ezt. Ebből kiindulva eredt a Jó Pajtás e heti száma a dínók nyomába, melyben még a viccek is a dinoszauruszok világába kalauzolnak el.

Tudjuk-e, hány fajta dínó létezett, mindig hatalmasak voltak-e, milyen hangot adhattak, megfértek-e mellettük az emlősök, hol találták a világon a legtöbb dinoszauruszmaradványt, valóban létezett-e a Hungarosaurus? Mindezekre, sőt még ennél is több kérdésre kerestük a választ. Talán az sem meglepő, hogy irodalmi és történelmi rovatunk eheti főszereplői is a Föld egykori urai, valamint hogy olvasóink kérésére a posztert is nekik szenteltük.

Olvasni kaland – állítják a Gion Nándor Olvasási Verseny idei rendezvényének péterrévei díjazottjai, akik azon kevés általános iskolás közé tartoznak, akik az elektronikai berendezések mellett szívesen vesznek kezükbe könyvet is.

Beszámolunk továbbá a szabadkai Zmaj iskola megújulásáról, az ingyenes edzések lehetőségéről Temerinben, a muzslyai játékos logikai tanulótáborról, és a Tanya+Szín+Ház elnevezésű képzőművészeti pályázatunkról is, mely a negyvenéves Tanyaszínház jubileumára igyekszik gyerekrajzokat begyűjteni. A pályázatra még a héten várjuk az általános iskolások alkotásait.

 

Nagy Magdolna szerkesztő