Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle Jó Pajtás,

2018. szeptember 6.

 

A tanév első hetében megjelentek gyermeklapjaink, a legkisebbeket megszólító Mézeskalács és a 9-15 éves korosztályhoz szóló Jó Pajtás.

Szeretnénk, ha ebben a tanévben (is) minél többször adhatnánk hírt a kis és nagy diákok sikereiről, válogathatnánk munkáik közül, és sokan vennék kézbe újságainkat, mert hisszük, hogy az értő olvasóvá nevelés egyik első lépcsője éppen az, hogy a kisdiák újságot vegyen kezébe, tájékozódjon, bővítse ismereteit, és közben szórakozzon. Ismerje meg a korszerű műszaki berendezések mellett a papirszagú olvasmányt, melyhez sem energiára, sem térerőre nincs szükség. Két gyermeklapunkat a tanintézményekben lehet megrendelni, szabad eladásban nem kaphatók.

A tanév folyamán változatos tartalommal, pályázatokkal, több tematikus számmal tervezünk jelentkezni.

A Mézeskalács szeptemberi számában a nyári élmények raktározása mellett a rovarok világával foglalkozik behatóan.

A Jó Pajtás viszont órarendet ajándékoz, a régi és új olvasókat G. Joó Katalin versével köszönti, és szól a hétvégén bemutatásra kerülő rockopera ürügyén a zentai csata történetéről is. Bemutatja, milyenek az okos városok, szól a frizuradivatról, és felidézi a nyári táborozások még friss emlékképeit. Leleplezi továbbá, hogyan kerültek fakókeselyűk Szerbia déli részéről a szegedi Vadasparkba Palicson keresztül, segít átrendezni a tanulósarkot, zenei fejtörővel kalauzol el a hangszerek gazdag világába, és az egri tudományok házába is bekukkant.

 

Nagy Magdolna szerkesztő