Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2019. március 14.

 

Legyen béke, szabadság és egyetértés – ezzel a gondolattal indították a márciusi ifjak a 12 pont megfogalmazását, s ma sem kérhetünk ennél többet. Március 15-e azonban kiváló alkalom, hogy emlékeztessünk erre az örökérvényű gondolatra, és persze arra is, hogy felidézzük a 171 évvel ezelőtti történelmi eseményeket, melyek bármennyire is tragikusak voltak, a nemzet legszebb pillanatai közé emelkedtek a közös emlékezetben. Megmutatjuk, hol születtek a márciusi ifjak, és Than Mór festményeit is segítségül hívtuk a szabadságharc történéseinek felidézésére.

Március közepe, egészen pontosan 14-e a matematika egyik legnevesebb számának, a nek is az ünnepe, ezért utánanéztünk, micsoda valójában a Pí, mióta ismerjük, és miért fontos, hogy ismerjük.

A sport terén is van mit ünnepelnünk: a 23 éves zentai Györe László teniszsikerei az elmúlt hetekben elragadtatták az országot. Laci pályafutásának főbb állomásaira tekintünk vissza, és a poszter is az övé, a diadalittas riói győzelme pillanatában.

Keressük továbbá a választ olyan érdekfeszítő kérdésekre, mint: mennyire intelligensek az állatok, miért ferde az egérmutató, mennyire vagyunk magabiztosak, miért veszekszünk szüleinkkel, mit kell tudnunk a C-vitaminról, vagy kik a nagy zenei visszatérők 2019 elején.

 

Nagy Magdolna szerkesztő