Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2019. március 7.

 

Miért jelentős a rózsaszín pólók napja, melyek a világ legromantikusabb helyei, kijövünk-e tanárainkkal, hogyan köszöntsük az édesanyákat, nőismerősöket – többek között ezek a témák jelennek meg a Jó Pajtás eheti számában, melyben útjára indult a nyusziváró, azaz húsvéti nyereményjátékunk is. A játék öt héten át folytatódik, melynek végén többek között két-két tablet, tasztatúra, és számítógépes rajzceruza kerül kisorsolásra, és kerülhet olvasóink-vásárlóink húsvéti fészkébe. Részletek a lapban találhatók.

Címoldalunkra az adai Ónody Timur, a Cseh Károly iskola nyolcadikosa került. A számítógép nagy kedvelője, s ez nyilván hatással lesz pályaválasztására is. Bekukkantottunk az óbecsei Samu Mihály iskolába is, ahol felsősök osztották meg velünk kamaszkori panaszaikat.

Irodalmi rovatunk a fordítás világába kalauzol, négy fordításrészletet mutatunk be egyazon műből, az Alice Csodaországban meseregényből, melynek gazdag fordításirodalma van magyar nyelven is. Az egymás mellett felsorakoztatott négy, egymástól árnyalatokban különböző fordítás érdekes képet nyújt a fordítói munka összetettségéről.

Tud-tech rovatunkban csillagászati, hangtani és kerékpáros kisokossal mélyítjük olvasóink ismereteit, de keressük a választ arra is: miért éppen március 8-a a nők napja, mi történik, ha valakit elkap a gyűjtőszenvedély, balszerencsés-e az, aki balkezes, különbözik-e a lányok és a fiúk agyfelépítése. Bemutatjuk az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi képviselőjét, és nem maradnak el a különféle játékok a szavakkal, a szólásmagyarázat, fejtörő, keresztrejtvény és sok minden más.

Megjelent a Mézeskalács márciusi száma is. Legkisebbjeink lapja sem feledkezett meg az anyukákról, de a tavasz hírnökeiről sem, mesével, dúdolóval, költeményekkel várja a hamarosan visszaérkező vándormadarakat.

 

Nagy Magdolna szerkesztő