Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2019. október 10.

 

A rejtőzködés és az álcázás mestereinek világába kalauzol a Jó Pajtás legújabb száma. Amikor rejtőzködésről van szó, szinte mindenkinek a kaméleonok hihetetlen színváltoztató képessége jut az eszébe, pedig nem biztos, hogy a kaméleonok nyernék az álcázás mestere címet! Hogy kik szállnak velük versenybe? Például a szakállas bagoly, a törpe csikóhal, s egy különleges varangy is csalafintán álruhát ölt a túlélés és a fennmaradás érdekében. Sőt a növények is képesek hasonló álcázási trükkökre. Egy pekingi testfestő művész szintén a kamuflázs módszerével kápráztatja el a világot.

A mimikri jelensége mellett a szabadkai tanulók képzőművészeti sikereiről, péterrévei lányok utazási élményeiről, a robotfeltalálókról, és a Kutatók Éjszakájáról is hírt adunk a lapban. Beszámolunk az agyafúrt Rózsaszín Párduc karakterének múltjáról, a Mézga Család rajzfilmsorozatnak, és sokak kedvenc rejtélyfejtő kutyájának, Scooby-Doo-nak a történetéről.

Létezhet-e éjjel szivárvány? E kérdésre is keressük a választ, valamint arra is, hogy mit tud a legújabb kínai szuperkamera, és hogy milyennek látják magukat tíz év múlva a topolyai Csáki Lajos iskola nyolcadikosai?

A Jó Pajtás legújabb számából közkedvelt rovataink, a Bizalmas sorok, a Tiniturmix, a Vihogi, és a fejtörők sem maradtak ki.

 

Nagy Magdolna szerkesztő