Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2019. október 3.

 

Nem csak a jegesmedvéket érinti a Jó Pajtás legújabb számának témája. A környezetváltozás tényeit sorakoztatjuk fel olvasóink és tudósítóink segítségével.

A topolyai Csáki Lajos iskola hetedikes tanulói üzenettel készültek a szemetelőknek. Hiszen még a rendkívül ellenálló ,,szuperkorallok” sem bírják már sokáig a globális felmelegedést. Ezért a környzetettudatos életmód szabályairól is írunk a lapban.

Őjutkasága, vagyis a tűzrőlpattant hasonmás. Jódal Rózsa írónővel beszélgettünk Hadaró Jutka elnevezésű izgalmas sorozatáról, amely a fiatalok kedvenceként, több mint húsz évig szerepelt lapunk hasábjain. Az óbecsei negyedikesek is elmondták nekünk, miért szeretik olvasni a Jó Pajtást.

A legfrissebb számban életre kelnek a játékfigurák és a nagy halak zsákmányolásának titkait is eláruljuk a Horog című rovatunkban.

Kiadványunkból ezúttal sem maradtak ki népszerű rovataink: a Bizalmas sorok, a Tiniturmix, a Zsibongó, a Vihogi, vagy a fejtörők, nyelvi játékok és a nyereményjáték sem.

Megjelent a Mézeskalács októberi száma. Mézes Marcipán, a mókus és társai a csigák egyedi világát járják körül verssel, dallal és mesével. Mindemellett kiderül az is, hogy épül a csiga háza, és háziállatként miként gondoskodjunk e különleges álltakáról? Színpompás őszi tájképek, a kirándulásról hozott élmények, sok szép fogalmazás és rajz alkotja a kisújság legújabb számának tartalmát.

 

Nagy Magdolna szerkesztő