Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020. március 5.

 

Virágot a virágnak! Mit takar a mai virágos, kedveskedős nőnapi megemlékezés, és mit gondolnak erről az óbecsei Samu Mihály iskola tanulói? Milyen alkotásokkal lepték meg közönségüket a reneszánsztól egészen máig a híres női művészek? A Jó Pajtás legújabb számában nőnapi ajándékötleteket is találhattok.

Hadaró Timi új barátjáról számol be ezen a héten, ugyanis egy régi álma válhatott valóra. A pályaválszatás előtt álló nyolcadikosok figyelmébe ajánljuk az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumról szóló riportunkat. Mindemellett kiderül az is, hogy milyen egy DJ munkája, és hogyan építhető fel a zenei karrier.

Biztosan ti is hallottatok már Pom Pomról vagy Mirr-Murrról. Sztárvilág című rovatunkban olyan halhatatlan mesefigurákat sorakoztatunk fel, amelyek több generáció gyerekkorát határozták meg.

A Tiniturmixban választ kaphattok arra a kérdésre, hogy mi a teendő akkor, ha nehezen megy a tanulás és olvashattok a stílusváltás legfontosabb szempontjairól is.

Megjelent a Mézeskalács márciusi száma is! A legkisebbek lapja tavaszi mondókákkal, a zöldségekről és a piacról szóló versekkel és mesékkel várja olvasóit. A különféle betűjátékok és a kartonkakas készítésének leírása mellett, a kakasról szóló legendákról is olvashattok a kisújságban!

 

Török Erna

felelős szerkesztő