Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020. november 19.

 

A Jó Pajtás legújabb számában az újvidéki Petőfi Sándor iskola tanulói arról mesélnek, hogy a képzeletnek még a vírus sem szabhat határt. Az ötödik és hatodik osztályos diákok elmondták, hogy ha tehetnék, hova utaznának el a világban vagy akár a bolygón kívül…

Nagy udvara van a holdvilágnak címmel szervezték meg a Ricsaj Népművészeti Találkozót, amelyről képes riportban számolunk be.

Elkezdődött a madáretetés ideje. Hogy most pontosan mit is érdemes az etetőbe tenni, és hogy azok melyik szárnyas barátainkat vonzzák, kiderül a Jó Pajtás legfrissebb számából. Egy aranyos kis emlős, az elefántcickány jellemzőiről is olvashattok a lapban.

Léteznek nehezen megragadható, nehezen elképzelhető dolgok. A nyelv az, ami segítségünkre van, hogy kifejezhessük az elvont fogalmakat. Az Iránytűben Esterházy Péter alkotásában mélyülünk el.

Barangolás történelmünkben című új rovatunkban a következő kérdésekre kaphattok választ: mit jelent a nemzetiség fogalma és mi is az a népszámlálás. A Sztárvilágban is történelmi vizekre evezünk. A legújabb sorozatokról számolunk be nektek.

Olvashattok még a Jó Pajtásban a 13-as számról, a leves eredetéről, a tenisz jellemzőiről és a legújabb divatjelenségekről is.

Játsszunk együtt idén is! Karácsonyi nyereményjátékunk első szelvényét a 26. oldalon találod. Érdemes összegyűjteni a szelvényeket, hiszen december közepén értékes nyeremények várnak rád!

 

Török Erna a Jó Pajtás főszerkesztője

szenttamas.rs