Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020. szeptember 17.

 

Veletek is megtörtént már, hogy vissza kellett fordulnotok reggelente az uzsonnáért vagy éppen az arcmaszkért? Hadaró Ancsi a tanévkezdés döcögős napjairól számol be a Jó Pajtás legújabb számában. Kik a kozmológusok és volt-e nulladik pillanat? – erre is fény derül a lap hasábjain.

Az óbecsei Hódi Lúcia neve biztosan ismerősen cseng a Jó Pajtás olvasói számára. Most egy új hangszer tanulása kapcsán faggatuk. Az óbecsei zenetáborban ugyanis cimbalomozni tanult. Erről a különleges hangszerről készítettünk beszámolót a 22. oldalon.

Az adai Pálfi Patrik elárulja a horgászat kedvelőinek, hogy miben rejlik a sikeres halfogás titka. Ő Már csak tudja, hiszen első helyezéssel tért haza az országos bajnokságról.

Irodalmi rovatunkat olvasva borzongunk és nevetünk is egyszerre, ugyanis a groteszk világába kalauzolunk el benneteket. A Kaleidoszkóp című rovatban pedig olvashattok a grafológiáról, a vonalkód rejtelmes vonalairól és az is kiderül, hogy mi a különbség a frázis és a fázis között.

A számítógépek és a technológia világában nem igazán népszerű elfoglaltság konzol helyett egy könyvet tartani a kézben. Azonban nem is sejtjük, mennyi élményről maradhatunk le ezáltal, erre hívja fel figyelmünket a topolyai Kubik Regina, aki örömmel megbírkózik akár a házi olvasmányokkal is!

Honnan ered a ritmikus gimnasztika, milyen szabályai vannak, és kik a sportág legjobbjai? Minderről a 23. oldalon olvashattok.

Természetesen a viccek, a fejtörők, a nyereményjáték sem maradtak el a legújabb Jó Pajtásból.

 

szenttamas.rs