Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2020. szeptember 24.

 

Mennyire ismered a magyar népmeséket? Ki volt Benedek Elek, a nagy meseíró? Van-e kedvenc meseillusztrációd? A Jó Pajtás legújabb számában ezeket a kérdéseket is feltettük. Szeptember 30-a, a magyar népmese napjának ünnepe alkalmából a mesék mágikus világát mutatjuk be a lapban. Az óbecsei Samu János Általános Iskola tanulói kedvenc meséik világába kalauzolnak el bennünket.

Tudományos rovatunkban a Hold születéséről, összetételéről, formájáról és más érdekes tulajdonságairól olvashattok. Kiderül még a lapból az is, hogy miért vonzza a fény a rovarokat, és hogy miért indul útra minden évben kétszer a különleges királylepke, valamint arról is olvashattok, hogy miben különböznek a kajmánok az aligátoroktól.

Az Iránytű című irodalmi rovatunkban egy izgalmas rádiójáték világába kukkantahattok bele, amelynek humora mellett legnagyobb erőssége kalandos jellege.

Te milyen sportot választanál? A Jó Pajtás eheti számában az íjászathoz igyekszünk kedvet csinálni. Sőt Múltidéző című rovatunkban is az íjfeszítő népek történetét járjuk körül.

Kiadványunkból ezúttal sem maradtak ki népszerű rovataink: a Bizalmas sorok, a Tiniturmix, a Zsibongó, a Vihogi, vagy a fejtörők, nyelvi játékok és a nyereményjáték sem.

 

szenttamas.rs