Lapszemle

Szenttamas.rs

 

Lapszemle

Jó Pajtás,

2021. április 8.

 

Kalandra fel! A Jó Pajtás legújabb számában egy kalandvágyó és természetkedvelő fotósról készült interjút olvashattok, aki azt is elárulja, hogy melyik a kedvenc madara és hogy, hogyan lehet sikeresen megörökíteni a csillagokat, holdat, a naplementét…

Az óbecsei ötödikes és hatodikos diákok ezúttal a babonákról mesélnek. Noha állítólag senki sem babonás, mindenki fel tud sorolni néhány érdekes históriát.

,,Most már tudod, és a tudás fél győzelem.” A dolgok nem ilyen egyszerűen működnek. Hogy miért? A harmadik oldalon keresd a választ!

A magyarcsernyei tanulók szétnéztek közvetlen környezetükben és kérdéseket tettek fel. A szerkesztőségünkbe érkezett interjúkat a hetedik oldalon közöljük.

Tudományos rovatunkban a jövőbe utazunk, ahol egy űrszállodát és egy robottaxit mutatunk be. Ha kíváncsi vagy a bálnák életére, a Jó Pajtás legfrissebb számában erről is olvashatsz Élő környezetünk című rovatban.

Az Iránytűben a magyar költészet napjának apropóján feltesszük a kérdést, hogy tudjuk-e, mit akart mondani a költő? Vagy hogy szükséges-e tudnunk...a versek értelmezése ugyanis sohasem ér véget. A Tinitrumixban a tavaszi megújúlásról és a bűvös mosolyról találsz érdekességeket. A Zsibongóban pedig a legújabb farmertrendekről olvashatsz. A Kaleidoszkópból pedig kiderül a papucs históriája és a mangó fogyasztásának előnye.

 

Török Erna a Jó Pajtás főszerkesztője

szenttamas.rs