Hírek

Szenttamas.rs

 

Tisztújítól ülést tartott a VSZL községi szervezete

Tisztújító ülést tartott pénteken a Vajdasági Szociáldemokrata Liga szenttamási községi szervezete. Az ülésen megválasztották a községi, továbbá a turijai alapszervezet vezetőségét. A községi szervezet új elnöke Marko Lutkić, alelnöke Aleksandar Jojkić lett, a titkári teendőket pedig ezentúl Elizabeta Mavreski látja el. Az ülésen jelen lévő küldöttekhez először az újonnan megválasztott elnök szólt, aki, mint mondta, nagy megtiszteltetésnek tekinti az iránta megszavazott bizalmat.

− Nagy megtiszteltetés, ugyanakkor még nagyobb felelősség egy ilyen csapat élén állni. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga az idén ünnepeli fennálásának 25. évfordulóját, és nem kis büszkességgel állítjuk, hogy ma is ugyanazon elvek vezérelnek bennünket, mint a párt magalakulásakor. Eddigi tevékenységünkkel számtalanszor bebizonyítottuk, hogy a VSZL Vajdaság minden településén jól működik, mert tőlünk jobban senki sem ismerheti a tartomány helyzetét. Elvárom, hogy az előttünk álló időszakban is egységesen lépjünk fel, és biztos vagyok benne, hogy a siker nem marad el – emelte ki Marko Lutkić.

Őt követően a jelenlévőkhöz Aleksandar Jojkić szólt, aki elmondta, hogy a helyi szervezet nagy bátorságról tett tanúbizonyságot azzal, hogy az előttünk álló választások küszöbén megtartotta tisztújító közgyűlését.

−Többször is bizonyítottuk már, hogy a helyi hatalomban nem a „felsőbb érdekeket, hanem kizárólag a polgárok érdekeit tartjuk szem előtt. A VSZL szenttamási és tartományi szervezetei tevékenységének jelentősége abban nyilvánul meg, hogy hatalmas eszközöket sikerült hoznunk a községbe. Ezek a pénzek a tartománytól és nem a köztársaságtól érkeztek – hangsúlyozta felszólalásában a helyi szervezet alelnöke, aki egyúttal a községi képviselő testület alelnöki funkcióját is betölti.

A szenttamási alapszervezet új elnöke Predrag Mavrenski, alelnöke Svetlana Kaćanski lett, míg a turijai alapszervezet elnökévé Aleksandar Jojkićot, alelnökévé pedig Miodrag Đisalovot választották.

Liga Srbobran_2015. szeptember 25.

 

P. L.