Sport

Szenttamas.rs

 

IV. Marosmenti Félmaraton

Immár negyedik alkalommal rendezték meg 2015. szeptember 19-én a Marosmenti Mocorgók a félmaratoni futóversenyüket. A futás kicsik és nagyobbak körében is egyre népszerűbb Makón és környékén, több mint kétszázan neveztek az idei Marosmenti Félmaratonra, ahol félmaratoni egyéni, váltó valamint 7,5 km futást és gyalogtúrát indítottak.

Mint a szervezők a helyszínen elmondták, a gyalogtúrával lehetőséget biztosítottak a kezdő, rövidebb távokat teljesítő futótársainknak, hogy egy gyönyörű természeti környezetben teljesíthessenek. A verseny célja, hogy barátokkal vagy akár családdal futva, kocogva  visszahozza az elfelejtett régebbi versenyek családias hangulatát, érzését.

A versenyen összesen 13 szerbiai versenyző indult, közöttük a szenttamási Papp Albert és Habi Zoltán a leghosszabb távon álltak rajthoz. Papp Albert kategóriájában a második, Habi Zoltán pedig ugyancsak saját kategóriájában a harmadik lett.

A verseny után Papp Albert hírportálunknak elmondta, nagyon sok versenyen részt vett, de a makói pálya az egyik legnehezebb volt, amivel eddigi pályafutása során találkozott:

− Most jutottam el először a makói félmaratonra. Nagyon nehéz terepen futottunk, számomra szokatlan volt a pálya. Fák alatt kellett átbújni, az erdőben a fák gyökerein  keresztül kellett ugrálni, árokba le- és kimászni, de olyan hely is volt, ahol négykézláb kellett mászni. Kb. 5 kilométert tettünk meg így, ezt követően egy kilométeren a Maros mellett homokon futottunk, majd ezt követően négykézláb megmásztuk a töltést, és ott futottunk tovább egészen Apátfalváig.  A településen egy kört csináltunk, és ugyanazon az úton jöttünk visszafelé – mesélte a kalandos futás történetét Albert. Mint mondta, annak ellenére, hogy földes úton és aszfalton is futottak, ez volt élete legnehezebb versenye. Szerencsére, már az első 5 kilométer után feljött a második helyre, amit a futás végéig sikerült megőriznie.

A szervezők a félmaratont teljesítők közül (egyéni és váltófutók) az első 350 beérkezőt pólóval, befutóéremmel és egy tál étellel lepték meg.2015. szeptember 19. a Marosmenti Mocorgók a félmaratoni futóversenye képek

2015. szeptember 19. a Marosmenti Mocorgók a félmaratoni futóversenye képek

2015. szeptember 19. a Marosmenti Mocorgók a félmaratoni futóversenye képek

2015. szeptember 19. a Marosmenti Mocorgók a félmaratoni futóversenye képek

 

Paraczky László