Sport

Szenttamas.rs

 

Két ezüstérem Topolyáról

A Skenderovity Pál Emlékmaratont az idén VII. alkalommal szeptember 12-én tartották Bácstopolyán. A kedvező időjárási feltételek mellett a TopolyaBajsa útvonalon mintegy 150 versenyző indult, akik az egész országból érkeztek.

A futóversenyen, amelyet ezúttal nem a tó körül, hanem a bajsai úton rendeztek, öt szenttamási sportoló indult, név szerint Srdanov Dušan, Habi Zoltán, Papp Albert, ifj. Breár János és Zsellér Nándor. Papp Albert és Breár Jénos saját kategóriájukban, egyéniben ezüstérmesek lettek.

Papp Albert, a legjobb szenttamási maratonfutó elmondta, Bajsáig erősebb volt a tempó, az élvonalban sikerült megszereznie a 3. helyet. Azonban mivel pollenallergiában szenved nehezen szedte a levegőt, féluton rosszul lett, hányt is, közben hárman kikerülték:

− Visszafelé azonban összeszedtem magam, és egy futót megelőzve ötödikként értem a célba, a saját korcsoportomban pedig a második helyezést értem el. A 13 kilométeres távot 49 perc alatt futottam le, amivel nem vagyok elégedett, de most így sikerült – hallottuk a fiatal szentamási sportolótól.

A topolyai versenyen Habi Zoltán is jól teljesített, kiváló idővel, 57 perc alatt ért célba és összesítésben a 14. helyen végzett, Srdanov Dušan pedig 1,04,15-ös idővel a 31. helyen zárta a versenyt.

 A szenttamásiak közül egyedül Habi Zoltán indul október 11-én a jubileumi 30. SPAR Budapest Maratonon. Szerkesztőségünk sok szerencsét kíván neki!

Szkenderovics Pál futóverseny Topolyán, 2015. syeptember 12. képek

Szkenderovics Pál futóverseny Topolyán, 2015. syeptember 12. képek

Szkenderovics Pál futóverseny Topolyán, 2015. syeptember 12. képek

 

Paraczky László