Felhívás

Szenttamas.rs

 

Felzárkóztató szerb nyelvtanfolyam

A Magyar Nemzeti Tanács közleménye

A Magyar Nemzeti Tanács – az ösztöndíjprogam keretein belül – intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

Ennek érdekében a Magyar Nemzeti Tanács harmadik osztályos középiskolások részére az idén is ingyenes 80 órás, két részből álló, megfelelő tudásszintű nyári szerb nyelvi felzárkóztató képzést szervez 2020. július 6-a és 17-e között hét helyszínen: Adán, Magyarkanizsán, Óbecsén, Szabadkán, Temerinben, Topolyán és Zentán, de az érdeklődők számától függően új helyszíneken is.

A képzés az újvidéki Európa Kollégiumban fejeződik be 2020. július 20-ától egyhetes közös nyelvi táborozással. A szervezők a koronavírus-járványra való tekintettelminden óvintézkedést betartanak a résztvevők egészségének megőrzése érdekében!

Jelentkezni a Magyar Nemzeti Tanács nyári szerb nyelvű képzésére a diákok osztályfőnökénél, vagy az oktatas@mnt.org.rs villámpostacímen és a 024/524-534-es tele-fonszámon lehet.

Jelentkezési határidő 2020. június 1-je.

A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával – a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.