Hírek

Szenttamas.rs

 


Értesítés szerb nyelvi felzárkóztató képzésről elsőéves egyetemisták részére

 

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogamjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.
2017. szeptember 4-15. között kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium.
A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerü sor, amelynek időpontja 2017. augusztus 30., szerda, 11.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és az újvidéki Európa Kollégium.
A képzés ingyenes, a szállás és étkezés költségei a résztvevőket terheli, és saját szervezést igényel.
Bővebb információkat a www.breki.org.rs  honlapon, vagy a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy az oktatas@mnt.org.rs e-mail címen kaphatnak.
Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 20., vasárnap.


Várjuk a jelentkezőket!

a Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata