Hírek

Szenttamas.rs

 

Újra lesz Európai Mobilitási Hét Szenttamáson

 

A szenttamási Gazdaságfejlesztési Iroda az idén harmadízben szervezei meg az Európai Mobilitási Hét elnevezésű akciót, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendeznek meg Európa több országában és hazánk több városában is.

A többnapos, tartalmakban igen gazdag megmozdulás egyik célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz a fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyék igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához és a mozgás, sportolás népszerűsítéséhez.

A program keretében először szeptember 16-án, vasárnap 15 óra 30 perctől kerékpáros túraprogramot szerveznek. Az indulás a központban lévő parkból lesz, ahonnan rendőri kísérettel a biciklisták a Beljanska bara-i Egészségösvényig karikáznak (kb. 6 kilométert). A helyszínen a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesülete ingyenes orvosi ellenőrzéseket végez. A Beljanska barán a legkisebbek csónakázhatnak is.

A szervezők ígérik, hogy a rendezvény folyamatosan bővülni fog, amiről időben tájékoztatják az érdeklődőket, ugyanakkor remélik, hogy minél többen bekapcsolódnak a különböző programokba.

 

P. L.