Hírek

Szenttamas.rs

 

Negyedik alkalommal díjazták a legjobb alkotásokat

 

Az Európai Mobilitási Hét keretében Közlekedek, de nem szennyezem a környezetemet elnevezéssel hirdetett rajzpályázatot Szenttamás község területén működő általános iskolák alsósai számára a Városok és Községek Állandó Konferenciája (SKGO). A sorrendben negyedik rajzpályázat díjazottjai a jutalmakat ma délelőtt vették át a nádaljai Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskolában, ahol az érdeklődők a beérkezett munkákból készült kiállítást is megtekinthették. Az idei pályázat támogatói a szenttamási önkormányzat, a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda és a Közlekedésbiztonsági Tanács voltak.

− Az idei nemzetközi rendezvény témája a város átalakulásának előmozdítása volt a fenntartható közlekedés, azaz alternatív − egészséges közlekedési módok bevezetésével, és a motoros forgalom minimálisra való csökkentésével, így mi a rajzpályázat által szerettük volna népszerűsíteni az alternatív közlekedési módokat, főleg a kerékpár használatát. A járványügyi helyzet keresztülhúzta a szabadban tervezett programok megvalósítását, így egy speciálisan megrendezett kiállítással határozott üzenetet továbbítottunk a fiataloknak és minden polgárnak, ami arról szól, hogy mennyire fontos az, hogy a gépjárművek, autók és a motorkerékpárok használatának csökkentésével megvédjük környezetünket. A témához kapcsolódó képzőművészeti műhelymunkák igencsak felkeltették a kisdiákok érdeklődését, és ezúttal a legjobb 22 munkát díjazzuk. A szimbolikus ajándékok között iskolai felszerelés, maszkok, az Európai Mobilitási Hét emblémájával ellátott hátizsák stb. találhatók, melyeket a Városok és Községek Állandó Konferenciája és a szenttamási önkormányzat biztosított – mondta a díjak átadását megelőzően Milica Zarić, polgármester helyettes.

Snežana Radukić, a Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskola tanítónője elmondta, a harmadikosok is örültek a pályázaton való részvételnek, a témakör vonzónak tűnt: − A diákok munkáikkal tulajdonképpen bebizonyították, hogy megértették a könyezetvédelem fontosságát, és hogy az kerékpáron és gyalogosan közlekedve jelentősen megvigyázható. A téma nem ismeretlen a kisdiákok előtt, hiszen többségük gyalog és kerékpárral jár iskolába. A legérdekesebb az egészben, hogy rajzaikkal éppen ezt próbálták megörökíteni, ami igazán dicséretes – mondta a tanítónő.

A díjazott diákok:

1. Žarko Zrenjanin Uča iskola, Nádalja: Tara Siriški, Aleksandra Brankov, Teodora Preradov és Heléna Virág

2. Vuk Karadžić iskola, Szenttamás: Filip Subić, Nikola Vetnić, Anđelija Marjanac, Sanja Debeljački, Stefan Brankov, Nikolina Filipović, Lazar Parožanin, Branislava Krnjetin és Andrej Šijačić

3. Petar Drapšin iskola, Turia: Andrea Tatić, Jana Sekulić, Stefan Stankov és Nikolina Blagojević

4. Jovan Jovanović Zmaj iskola, Szenttamás: Marko Slivka, Flejsz Zoltán, Marko Majsztorac, Hana Mešić és Vanja Šijačić. 

P. L.

szenttamas.rs