Hírek

Szenttamas.rs

 

Újra működik a Népkonyha Szenttamáson

 

Szenttamáson október 2-án, hétfőn újraindult a Népkonyha. Az előttünk álló hónapokban a szenttamási Szociális Központ ajánlata alapján 72 nehéz szociális helyzetben élő család kap napi 150 adag főtt ételt. A Népkonyhát a község és a Vöröskereszt helyi szervezete együttesen üzemelteti.

Az első napon az egytálétel kiosztásánál a Helyi Közösség épületében jelen volt Radivoj Paroški polgármester, továbbá Bergel Zoltán, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára is. A polgármester, miután meghallgatta a népkonyha felhasználóinak észrevételeit és javaslatait, elmondta, a község intézkedett, és az idén ősztől már több felhasználó kap napi egytálételt.

‒ Eddig 120 adag meleg ételt osztottak ki aktivistáink, ezt a számot most 150-re növeltük. Egy hét múlva, amikor az egész folyamat bejáródik, tudni fogjuk a pontos számot, hogy pontosan hányan igénylik ezt a fajta támogatást. A hét öt napján főtt ételt, a hatodik nap pedig két napra elegendő szárazételt biztosítunk a rászorulóknak. A Népkonyha felhasználóinak a listáját a szociális kártyák alapján ezúttal is a Szociális Központ állította össze, a Vöröskereszt csak realizálja a projektumot – magyarázta Bergel Zoltán.

Radivoj Paroški a jelenlévőknek elmondta, a község célja, hogy segítsen a rászorulókon, ezért üzemelteti a Népkonyhát:

‒ Célunk az, hogy segítsünk minden nehéz szociális helyzetben élő családon és személyen, a fő cél azonban az, hogy olyan feltételeket teremtsünk, amelyekkel mindenki biztosítani tudja magának a normális életet. A község addig is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Népkonyha felhasználói elégedettek legyenek. Az idén már több adagra biztosítottunk eszközöket, és arra is odafigyelünk, hogy az egytálétel bőséges és minőséges legyen. Valójában azonban mindannyian azt szeretnénk, ha olyan helyzetbe kerülnénk, ahol Népkonyhára egyáltalán nem lesz szükség, és ahol mindannyian jobban élünk. A község az idén jelentős eszközöket biztosított szociális támogatásra: több mint 3 millió dinárt a Vöröskereszten keresztül juttatunk a rászorulóknak, a szociális juttatásokra viszont 40 millió dinárt láttunk elő, hiszen azt szeretnénk, ha mindannyian emberhez méltó körülmények között élnénk – fejtette ki látogatása alkalmával a szenttamási polgármester. Hozzátette, a községből ezentúl rendszeresen ellenőrzik majd, hogy mit készítenek és osztanak ki a Népkonyha felhasználóinak. Ugyanakkor köszönetet mondott a Vöröskereszt aktivistáinak és a Szociális Központnak a konyha üzemeltetéséért.

 

P. L. (Fotó: G. D.)