Hírek

Szenttamas.rs

 

Tizelhárom diák nyaralhat Palánkán

Szombaton tizenhárom felső osztályos diák utazott el Szenttamásról Palánkára, a Vöröskereszt Bagremara nevű nyaralójába. Olyan alacsonyabb státuszú családból származó, jól tanuló diákokról van szó, akik a hétnapos üdülést együtt töltik más községből érkező hasonló korú társaikkal.

Bergel Zoltán, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára elmondta, a palánkai kirándulás mellett a községből az idén Versecen, valamint a tengerparton, Baošićiban és Sutomoren is nyaralhatnak a szenttamási gyerekek: − A ma elutazott gyerekek nyolc napot töltenek Palánkán, ahova az újabb, 15 fős helyi csoport augusztus folyamán érkezik. Ami a tengerpartot illeti, az idén júliusban először nyaralhat egy 24 fős csoport diák ingyenesen Sutomoren, továbbá már hagyományosan a Szerbiai Vöröskereszt nyaralójában Baošićin.

Az utazó diákoknak az önkormányzat nevében a Községi Képviselő-testület elnöke, Milena Alargić kívánt jó utat és kellemes időtöltést. Mint mondta, a község minden évben jelentős összeget különít el a diákok ingyenes nyaraltatására: − Mindez az oktatási intézményekkel és a Vöröskereszt helyi szervezetével szorosan együttműködve szerveződik. A kitűnő tanulók egy csoportja jelenleg Sutomoren nyaral, és a visszajelzések alapján mindannyian jól érzik magukat. Ugyanakkor a hónap közepén egy újabb alsósokból álló csoport indul nyaralni Szenttamás magyarországi tetvérvárosába, Orosházára, az ottani diákok pedig Sutomoreban tölthetik a szünidő egy részét.

Hozzátette, a polgárok elégedettek, hiszen felismerték az önkormányzat erőfeszítéseit, hogy minden olyan gyermek, aki valamilyen oknál fogva nem tud elmenni nyaralni, kellemesen töltheti a nyári szünidőt, lazíthat és felkészülten várja az őszi tanév kezdetét.

 

P. L.