Hírek

Szenttamas.rs

 

Nyílt napot tartottak a Magyar Tanszéken

Az újvidéki Bölcsészkar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke 2016. március 12-én (szombaton) 10 órai kezdettel nyílt napot tartott az érdeklődők számára.

Dr. Utasi Csilla, a felvételi előkészítő bizottság tagja elmondta, az érdeklődők betekintést nyertek a Magyar Tanszéken folyó oktatási és egyéb, kreatív tevékenységekbe, informálódhattak a Tanszékre történő jelentkezéssel, felvételi vizsgával, illetőleg az iratkozási feltételekkel kapcsolatos tudnivalókról: Bemutattuk a Bölcsészettudományi Kart, a tanszéken folyó oktatási és kulturális tevékenységeket (Kontaktzóna rendezvénysorozat, tudományos kutatóműhelyek, Kreatív Műhely, alkalmi műsorok, írószeminárium), a folyóiratokat (Tanulmányok, Hungarológiai Közlemények, Philos) és felsőoktatási magazinunkat, a Stúdiumot, a cserediák programokat, majd a jelenlevőknek lehetőségük nyílt egy irodalmi és egy nyelvészeti felvételi próbateszt közös kidolgozására is.

A Magyar Tanszéken a tanári képzés mellett a hallgatókat felkészítik a lektori, szerkesztői, fordítói, múzeumpedagógusi, könyvtárosi hivatásra is.

A következő nyílt napot április 16-án tartják a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék szemináriumi könyvtárában.

Nyilt nap a Magyar Tanszéken 2016. március 12. képek

Nyilt nap a Magyar Tanszéken 2016. március 12. képek

 

P. L.