Hírek

Szenttamás.rs

 

Polgármester az ovikban

 

A gyermekhét alkalmából több szenttamási iskoláskor előtti intézménybe is ellátogatott tegnap a polgármester, Radivoj Paroški. A helyi óvodákon kívül Turián és Nádalján is járt, ahol elbeszélgetett az ovisokkal.

Aleksandra Vrsajković, a szenttamási Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója a gyermekhéttel kapcsolatos rendezvényekről elmondta, az óvónők bevonásával az idén is igyekeztek minél gazdagabb és érdekes programokat készíteni a legkisebbeknek: ‒ A hét folyamán tervben van a Népkönyvtár és a tűzoltólaktanya megtekintése, de több vállakozóhoz is szeretnénk elmenni a gyerekekkel, hogy betekintést nyerjenek a termelésbe, illetve a termékek értékesítésébe. A rendőrség dolgozói szinte minden óvodában előadásokat tartanak a közlekedési szabályokról, az idén újra meglátogatnak bennünket a bábjátékosok és a bűvész, ezen kívül tervben van még a jelmezbálak szervezése, divatbemutatók, kirándulások és sok más.

A központban lévő Bambi óvodában a polgármestert a legkisebbek szavalatokkal és énekekkel köszöntötték. Mint a helyszínen megtudtuk, ez az óvoda (is) a tavalyi év végén teljesen új nyílászárókat kapott: ‒ A tanév kezdetén minden óvoda készen állt a gyerekek fogadására. Az épületek jól karban vannak tartva és fel vannak szerelve – mondta Radivoj Paroški. Hozzátette, a fűtési idény megkezdéséig befejeződik a nádaljai és az egyik szenttamási óvodában a hőpumpák cseréje, amivel tulajdonképpen minden objektumban befejeződik a fűtés korszerűsítése.

– A községi költségvetésből jelentős eszközöket különítünk el az óvodások, a diákok és az egyetemisták számára is. Ingyenes uzsonnát, utazást, ösztöndíjat és egyéb segítséget biztosítunk. Így az általános iskolák számára közel 70 milliót, az iskoláskor előtti intézmény számára pedig 30–40 millió dinárt biztosítunk – magyarázta a szenttamási polgármester.

Azt, hogy mi mindent szeretnének az ovikban, a község első emberének maguk a legkisebbek fogalmazták meg. Turián például olyan kérések hangzottak el, hogy a már meglévő kis szökőkút mellé jó lenne egy úszómedencét is biztosítani, ahol nyaranta fürödhetnének, de egy kisebb állatkertnek is nagyon örülnének. A nádaljai ovisok is hasonló kéréssel fordultak a polgármesterhez, akitől a látogatás végén mindannyian édességcsomagot kaptak.

P. L. (Fotó: S. V. K.)