Hírek

Szenttamas.rs

 

Nádaljai óvodások Óbecsén

Első alkalommal rendezték meg Óbecsén az óvodások Zenével a világban elnevezésű zenei fesztiválját. Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény által életre hívott, bemutató jellegű eseményen több mint 180 óbecsei, törökbecsei, beodrai, zentai, nádaljai, bácsfeketehegyi és palánkai óvodás vett részt, akik egy-egy tetszőlegesen kiválasztott ország viseletébe öltözve mutattak be zenés műsorszámot.

Eleonora Dinjaški szervező azt reméli, jövőre már nem csak Vajdaságból, de Szerbia más településeiről is érkeznek majd résztvevők Óbecsére: − Több mint 180 gyerek és 17 óvónő van jelen az első rendezvényen, amelynek a célja a gyermekek multikulturális nevelése. Azt szeretnénk elérni, hogy az ovisok, akik egy-egy országot képviselnek, szórakozva tanuljanak, és meglássák, hogyan énekelnek és táncolnak más országokban. Ugyanez a témája a fellépéseket követő műhelymunkáknak is – mondta a rendezvény főszervezője.

A rendezvényen a szenttamási Öröm Iskoláskor Előtti Intézetet a nádaljai Bubamara óvoda képviselte. Danijela Trebaticki óvónő elmondta, 22 gyermekkel érkeztek Óbecsére: − A gyerekek görög népviseletben léptek fel, ugyanis a település egykori kiváló atlétája, Momčilo Tapavica annak idején éppen a Görögországban rendezett olimpián szerzett érmet. Nagy örömünkre szolgál, hogy a házigazdák mellett ilyen sok csoporttal találkozhatunk és barátkozhatunk, ugyanakkor mindez kihívást is jelent számunkra, hogy megmutassuk, mi mindent tanultunk meg az elmúlt időszakban – nyilatkozta a nádaljai óvónő. Hozzátette, a rendezvény szervezői kitettek magukért, amiért dicséretet érdemelnek, az óvónők pedig különösen kedvelik az ilyen jellegű rendezvényeket, ahol minden a zenéről és a táncról szól.

A Városi Színházban megtartott rendezvény előtt az óvodások felvonultak Óbecse főterén.

 

P. L. (forrás: magyarszó.rs, fotó: F. R.)