Hírek

Szenttamas.rs

 

Elballagtak a tuki ovisok (is)

Szerdán délelőtt a szenttamási Barbie óvoda kis- és nagycsoportosai a felkészítő óvónők vezetésével ballagási műsorral búcsúztatták el az iskolába készülő társaikat és az idei tanévet.

A ballagók és az oviban maradó gyerekek táncoltak énekeltek, verseket mondtak és egy pünkösdi jelenettel tették meghittebbé az ünnepi pillanatokat. Megható volt, ahogy ezek a csöppségek szerepeltek, ahogy átélték, hogy ez az ő napjuk. Izgultak a szerepük miatt, de élvezték is, hogy róluk szól itt minden, és a figyelem középpontjában vannak. Érezhetően sok munka lett a műsorba fektetve, minden gyerek jól adta elő a szerepét, szépen mondta a versét. Láthatóan sokat készültek erre az alkalomra, de megérte, mert feledhetetlen élményt nyújtottak minden megjelentnek. Az ünnepi műsor végén Fullajtár Mária, a nagycsoportosok óvónője búcsúzott a leendő elsősöktől, és kiemelte:

− Ennek a 13 kis óvodásnak egy fejezet befejeződött az életében. Ezt a szakaszt egy kötelességekkel, sokkal terheltebb időszak fogja követni. Azt kívánom a Barbie óvodásoknak, hogy mindig tartsanak össze, segítsenek egymásnak. Ha valaki valamit nem tud, tudjátok, óvó néni mindig azt szokta mondani, hogy segítsetek neki. Továbbra is arra kérlek benneteket, hogy tartsatok össze, és soha ne felejtsétek el azt, hogy jónak lenni, nagyon jó. Azért, mert ha valakinek jót teszünk, akkor mi is jól érezzük magunkat – mondta a nagycsoportosok vezetője.

A búcsúzást követően az iskolába indulók vállára került a „vándortarisznya”, és az óvó nénivel még egyszer körbejárták tantermüket és az óvoda udvarát.

A helyszínen megtudtuk, hogy a begluki Piroska és a farkas óvodából, és a központban lévő Bambi óvodából idén 3-3 magyar óvodás gyerek ballagott, ami annyit jelent, hogy őszre a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában egy magyar nyelvű tagozat indul, 19 kisdiákkal.

P. L.


A szenttamási óvodások Palicson 2016. képek