Hírek

Szenttamas.rs

 

Folyik a papírgyűjtés Szenttamáson

 

A Csiga-bigi szakkör szervezésében a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában október 6-án Papirko elnevezéssel nagyszabású papírhulladék-gyűjtést szerveznek. Hetek óta boltról boltra, házról házra járnak a diákok, és gyűjtik a felesleges kartondobozokat, papírhulladékot. Az akció az idén is versenyjellegű, így az az osztály amely a legtöbb papírhulladékot hozza el, jutalomban részesül. Nem csak a nyeremény motiválja a diákokat, hanem a környezetvédelem is, mivel az össz papírhulladékot újrahasznosításra küldik. Minden tonna papírhulladékkal 17 fát mentenek meg. A begyűjtött papírhulladékot az idén is értékesítik, a kapott pénzen pedig taneszközöket vásárolnak az iskola számára.

Útjára indult az ÖKÖ-ŐRJÁRAT is. Akinek van sok papírhulladéka, és szívesen megszabadulna tőle, jelentheti az iskolánk telefonszámára (021-730-136) a lakcímét, és diákaink meglátogatják.

Szívesen fogadjuk a polgárok segítségét is. Akinek van nagyobb digitális mázsája és kölcsönadná, jelentkezzen iskolánkban, mondta többek között portálunknak adott nyilatkozatában Vörös Adrianna tanárnő, az akció koordinátora.

 

szenttamas.rs