Hírek

Szenttamas.rs

 

Egyhetes program Szent Iván-nap és Petrovdan ünnepére

Két jelentős kulturális esemény előtt áll Szenttamás község. Nádalja a Szent Iván-napon, Szenttamás pedig Petrovdan ünnepére készülve „öltöztette” teljes díszbe a várost. A főszervezők a Kultúrotthon és a Sport-, Rekreációs és Turisztikai Központ július 7-től 14-ig egyhetes kulturális-művelődési műsorral várja a látogatókat.

A nádaljai falunap július 7-én 18 órakor ünnepi istentisztelettel kezdődik. 19 órától a helyi művelődési egyesületek műsorát követhetik, majd 21 óra 30 perctől a Tribute band zenekar koncertezik.

Szenttamáson július 8-án a Kultúrotthonban megnyílik a helyi Art Galéria képzőművészeti kiállítása. A humanitárius rendezvény teljes bevételét Nagy Stevan szenttamási kisfiú gyógykezelésére fordítják.

Ugyancsak a Kultúrotthonban július 11-én 20 órától kiállítás nyílik I. Péter király születésének 175. évfordulója alkalmából. A megnyitót követően Hadži Lazić Zoran tribünjét követhetik az érdeklődők.

Az ünnep Petrovdan előestéjén, július 12-én 18 órától a szenttamási ortodox templomban istentisztelettel folytatódik, majd a központi parkban lévő emelvényen 19 órától a helyi művelődési egyesületek közös műsorát tekinthetik meg a látogatók. 21 óra 30 perctől a Zora Városi Kórus lép fel, 23 órától pedig a Balkanika zenekar koncertje van soron.

Az immár hagyományos, sorrendben 15. Péter-Pál-napi lóverseny szombaton, július 13-án 15 órakor kezdődik a szenttamási lóversenypályán. A városközpontban18-tól 20 óráig a legkisebbeké a színpad, 21 órától a Tribute band, 23 órától pedig a legendás Divlje jagode rockzenekar ad koncertet.

Vasárnap, július 14-én a Városi Sportcsarnok mögötti kosárlabdapályán a nyári mozi keretében egy újabb játékfilm kerül bemutatásra, melynek megtekintése ingyenes.

 

P. L.