Hírek

Szenttamas.rs

 

Többnapos rendezvénysorozat Szenttamáson

 

A szenttamási Péter-Pál napi ünnepségsorozat az idén július 7-én (szombat) 20 órakor kezdődik Nádalján, az ottani amatőr együttesek közös fellépésével, 22 órától pedig Milan Topalović–Topalko koncertezik.

A szenttamási Kultúrotthonban július 11-én (szerdán) 19 órai kezdettel megnyílik a Séta Szenttamás múltjában elnevezésű kiállítás.

A Szabadság téren július 12-én (csütörtökön) este 20 órától a D7 tamburazenekar koncertezik, 22 óra 30 perctől pedig Milan Topalović–Topalko lép fel.

A legtöbb rendezvényre az idén is július 13-án (pénteken) kerül sor, a városközpontban lévő parkban egész napos programmal és kirakodóvásárral várják a látogatókat. A reggeli óráktól a községháza bejáratánál a helyi Art Képzőművészeti Galéria árusítással egybekötött kiállítása tekinthető meg. A központi ünnepség az Amatőrök városuknak elnevezéssel 20 órakor kezdődik. Fellépnek: a nádaljai Zvezdice Modern Táncegyesület, a szenttamási Hagyományápolók Klubja, a Pitypang Néptáncegyesület, a Master Dance Modern Táncstúdió növendékei, a Rom Polgárok Egyesülete, a Zora Városi Kórus és a Banda Drvena zenekar.

Szombaton, július 14-én a a nappali program a helyi Hagyományápolók Klubjának sorrendben 22-dik Aratóünnepségével folytatódik. Erre a rendezvényre a Füstös-tanya mellett lévő búzatáblán kerül sor, a szervezők pedig gazdag programmal várják a vidéki és a helyi aratócsoportokat és az érdeklődőket.

Ugyanezen a napon a helyi Šaran Sporthorgász Egyesület szervezésében délelőtt 9 és 12 óra között a DTD-csatonán, a nagyhídnál, megrendezésre kerül a már hagyományos Péter-Pál napi horgászverseny.

Este a központban lévő nagyszínpadon két koncert lesz. 21 órától Stefan Petrušić, 23 órától pedig Ana Kokić fellépése várható.

 

Paraczky László