Hírek

Szenttamas.rs

 

25 csomagot osztottak ki

 

Csomagokkal ajándékozta meg a Magyar Nemzeti Tanács közvetítésével a Rákóczi Szövetség csütörtökön a szenttamási magyar óvodásokat. A tuki Barbie óvodában 12, a begluki városrészben lévő Piroska és a farkas óvodában 8, a központi Bambi óvodában pedig 5 iskolaelőkészítőbe járó kis óvodás vehette át az ajándékot.

A csomagokat a tuki óvodában Bergel Aranka polgármestersegéd és Szabados Fodor Beáta, a községi tanács tájékoztatási tanácsosa adták át az ovisoknak.

Bergel Aranka egyúttal felhívta a szülők figyelmét arra, hogy az anyanyelvű, magyar nyelvű oktatás mellett döntsenek, hiszen a gondolkodás és a nyelv nagyon szorosan összefügg: ‒ Mivel a szórványmagyarsághoz tartozunk, mi is már egy néhány éve kapunk a Rákóczi Szövetségtől tanszercsomagot, ősszel pedig szerény pénzajándékot is kapnak azok a gyerekek, akik első osztályba indulnak. Ennek az a célja, hogy azok a szülők, akik vegyes házasságban élnek, átgondolják azt, hogy magyar osztályba írassák a gyermekeiket, hogy magyarul tanuljanak, legalább általános iskolában, mert a későbbiek folyamán még több segítséget kapnak, ösztöndíjakat is.

Az igen gazdag csomagban ezúttal is több olyan dolog található, aminek az elsősök nagy hasznát veszik az iskolában, ugyanakkor meséskönyvek is, amelyekkel a szókincs fejleszthető – tette hozzá a polgármestersegéd .

‒ Ezekben a csomagokban nagyon szép ajándékok vannak. Van két könyv, ami magyar népmeséket tartalmaz, egy cédé, ami szintén magyar népmesét tartalmaz, színesek is találhatók benne és különféle tanfelszerelés, ami jól jön majd az első osztályosok számára – mondta Bergel Aranka.

A Rákóczi Szövetség az idén 450 csomagot készített a szórvány vidékeken élő magyar iskolaelőkészítős csoportba járó gyerekeknek.

 

P. L.