Hírek

Szenttamas.rs

 

Húsz iskolatáskát osztottak ki Szenttamáson

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából Szenttamáson összesen 20 új iskolatáska talált gazdára azok között a végzős óvodások között, akik szeptemberben magyar nyelven kezdik meg az iskolát.

Az iskolatáskák átadására pénteken, június 7-én került sor a Vajdasági Magyar Szövetség konferenciatermében. A kicsiket és szüleiket először Bergel Aranka, a VMSZ helyi szervezeteinek elnöke köszöntötte, aki elmondta, Vajdaság területén közel 1500 iskolatáskát adnak át a gyerekeknek a Magyar Nemzeti Tanács képviselői: − A Magyar Nemzeti Tanács 2013 óta működik együtt a Rákóczi Szövetséggel. A szoros kapcsolat célja, hogy a magyar gyerekek magyar oktatási intézményben folytassák tanulmányaikat, ezzel megőrizve identitásukat. A szövetség idén a Magyar Nemzeti Tanács segítségével Vajdaság-szerte 1450 iskolatáskát oszt szét magyar osztályokba induló végzős óvodásoknak. A Rákóczi Szövetségnek köszönhetően a februári hónapban minden iskola előkészítős gyermek megkapta a Mátyás király című könyvet, a mai napon pedig átvehetik az ajándék iskolatáskákat. Szeptember első napjaiban a Magyar Nemzeti Tanács minden magyar elsősnek beiskoláztatási csomagot ajándékoz, valamint megkapják a Rákóczi Szövetség ösztöndíját is – mondta Bergel Aranka.

A táskák kiosztásánál jelen volt Szabados Fodor Beáta a községi tanács tagja és Brasnyó Nándor, a VMSZ helyi szervezetének vezetőségi tagja is.

P. L.