Krónika

Szenttamas.rs

 

Lábon lőtte a rendőr az erőszakoskodót

 

Szombaton este 18 óra tájban családi erőszak miatt riasztották a szenttamási rendőrséget. A járőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ekkor az erőszakoskodó késsel rájuk támadt. Az egyik rendőr önvédelemből lábon lőtte a férfit.

Nem hivatalos információk szerint S. S. (1999-ben született) férfi késsel támadt az apjára és nagynénjére azzal a szándékkal, hogy megölje őket. Mindkettőjüknek valahogy sikerült kimenekülnie a házból, elrejtőztek, és hívták a rendőrséget, akik azonnal az incidens helyszínére érkeztek.

Amikor a járőrök bementek J. S. családi házába, a támadó késsel rájuk rontott, és ekkor az egyik rendőr önvédelemből lábon lőtte. Ilyen módon ártalmatlanná tette a támadót, akit azonnal lefegyvereztek és letartóztattak. Közben megérkeztek a mentősök, akik a sebesült férfit azonnal az újvidéki kórházba szállították.

A nyomozók megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

Még aznap este, 22 óra 30 perc körül S. S.-t rendőri kísérettel visszahozták a szenttamási rendőrségre, és kihallgatták. Közben az apa (J. S.) és a nagynéni (O. T.) már nyilatkoztak a rendőrségnek.

Mint kiderült, S. S.-nek nem ez volt az első ilyen támadása, 10 nappal ezelőtt ugyanis már megtámadta az apját.

A rendőr, aki a beavatkozás során hivatásszerűen teljesítette kötelességét, és védte a saját valamint a veszélyeztetett polgárok életét, könnyebb testi sérülést okozott a bántalmazónak, mivel úgy lőtt, hogy a támadó ne sérüljön súlyosan, külön dicséretet érdemel.

 

P. L.