Hírek

Szenttamas.rs

 

A Ruke spasa egyesület ajándéka a kismamáknak

 

A szenttamási Ruka Spasa egyesület a helyi önkormányzat támogatásával csütörtökön fogadást rendezett azon fiatal nők részére, akik az idén januárban vagy februárban lettek anyák. A női egyesület tagjai a babáknak a saját műhelymunkáik alkalmával, minőséges fonalból készült kötött holmit, elsősorban sapkát, sálat és kesztyűt ajándékoztak. Savka Lazić, az egyesület elnöke kiemelte, a 2018-as év hátralévő részében kéthavonta adnak ajándékot minden kismamának.

‒ Az egyesületben mindannyian örülünk, hogy ha kicsit is, de növekvőben van a születések száma, ezt folytatni kell, mi pedig ilyen módon, szerény ajándékokkal emlékeztetjük a fiatal anyákat, hogy valaki gondol rájuk. Az akciót az önkormányzat támogatásával valósítottuk meg, amiért köszönetet szeretnék mondani a polgármesternek, Radivoj Paroškinak – mondta Savka Lazić. Hozzátette, a Ruka Spasa egyesület jelenleg az önkormányzattal egy közös projektumon dolgozik, amely keretében a koszovói gyermekek számára közel 450 sapkát és sálat készítenek.

Lazar Krajiović polgármester-helyettes a község nevében megköszönte az adományt, és további köszönetet mondott az egyesület tagjainak eddig kifejtett munkájukért. Mint mondta, több akcióval különböző csoportokat támogattak: ‒ Az utóbbi három évben, amióta a Ruke Spasa működik, az egyesület önkormányzati támogatással, továbbá különböző védnökség és projektumok által folyamatosan bekapcsolódik a humanitárius megmozdulásokba, ugyanakkor maguk is szerveznek ilyesmit. Létrehoztak egy csapatot, és a tagokkal egyetlen célt tűztek ki maguk elé: javítani a nehéz helyzetben élő, azaz a rászoruló, valamint a hátrányos szociális helyzetben élő családok iskolás gyermekeinek, hogy a nehézségeket, amelyekkel naponta szembesülnek, leküzdjék – mondta a szenttamási polgármester-helyettes.P. L. (Fotó: S. V. K.)