Válsághelyzet

Szenttamas.rs

 

A Szerb Haladó Párt szenttamási városi szervezete közleményben reagált a rendbontásokra

 

Az SZHP szenttamási szervezete csütörtökön közölte, elítéli a bűnözők és huligánok erőszakos támadásait. A közleményben többek között ez áll:

 

„A legerélyesebben elítéljük az országban történt utcai erőszakos zavargásokat, rendbontásokat, a közvagyon megrongálását. Az erőszakoskodók, vandálok és huligánok által szervezett támadások ellenére az állam megvédi a polgárokat, szavatolja a békét és a stabilitást. Újvidéken és más városokban azok szimbólumai és olyan épületek állnak célkeresztben, amelyek ellenálltak a háborúknak is, de nem tartanak ki a vandálok rajtaütéseivel szemben. Mindig a békéért harcoltunk, a meghátrálás nem jöhet számításba”, üzenik a szenttamási haladók.

Az erőszakot és a vandalizmust a Radivoj Paroški, szenttamási polgármester is elítélte: − Az erőszak nem politika, de sajnos az elmúlt két napban tanúi lehettünk, hogy az ország nagyvárosaiban, Belgrádban , Újvidéken, Nišben megjelent az erőszak, a huliganizmus és a rombolás. Semmi kétség afelől, hogy az erőszak mögött politikai szándék áll, és Đilas, Nogo, valamint a hozzájuk tartozó csoportok célja a választásokon elért eredmény, vagyis a nép akaratának és a Szerb Haladó Párt kiváló eredményének a megsemmisítése. Ők viszont erőszakkal szeretnének hatalomra jutni. Az, ami az elmúlt két nap alatt történt, közvetlenül a jelenlegi kormány megdöntésére irányult, azaz nem más, mint puccskísérlet, és távol áll a modern és tisztességes Szerbiától. A polgárok bizalmát munkával és eredményekkel lehet megnyerni, nem pedig erőszakkal, kődobálással és molotov-koktélokkal. Rombolással Szerbiában semmit sem lehet elérni. Az SZHP szenttamási városi szervezete arra emlékeztet, hogy Aleksandar Vučić elnök, aki a Szerb Haladó Párt elnöke is egyben, biztosította a polgárokat, hogy az állam megvédi a békét és a stabilitást a bűnözők és huligánok erőszakos támadásaitól – fogalmazott üzenetében a szenttamási polgármester.

szenttamas.rs