Sport atlétika

Szenttamas.rs

 

 

Tíz szenttamási versenyző Újvidéken

Az Újvidéki Atlétikai Klub szervezésében február 4-én az Újvidéki Vásár 1. számú csarnokában került sor a Tartományi Gyermekatlétika (Kids Athletics) verseny selejtezőjének dél-bácskai körzeti versenyére. A Kids Athletics program az általános iskolák 1–6. osztályosait öleli fel, a hangsúly pedig a fizikai és a pszichomotorikus képességek fejlesztésén van. A vasárnapi zónaversenyről, amelyen Zombor, Mitrovica, Nagybecskerek és Újvidék körzetéhez tartozó klubok és egyesületek legjobb fiatal atlétái vehettek részt, a második fokozatba pedig négy korosztályból két-két csapat sportolói kerültek. A tartományi versenyre február 11-én Újvidéken kerül sor, ahonnan a selejtezőben legjobb két-két csapat jut ki az országos versenyre, amelyet február 18-án tartanak.

A Szenttamási Atlétikai Klub fiatal versenyzői a második, újvidéki körzetben a házigazdák mellett az óbecsei, karlócai, bácspalánkai stb. csapatokkal versenyeztek. A 10 tagú csapatok staféta és gátfutásban, helyből való távolugrásban és különböző ügyességi játékokban versenyeztek egymással, az elért helyezés pedig az összegyűjtött pontszámok alapján dőlt el.

Paska Imre, az atléták vezetője elmondta, Szenttamásról a 2007-es generációból tízen vettek részt a selejtezőkben. Ők pedig: Ana Stanojević, Anja Banković, Nikolina Stanisić, Anja Dinić, Jasmina Vasić, Maša Šeguljev, Janja Šarčev, Anja Kovačev, Ana Filipendin és Jovana Milić. Hozzátette, a gyerekek négy versenyszámban indultak, az összesített eredmény pedig a napokban várható.
szenttamas.rs