Sport foci

Szenttamas.rs

 

EGY GYŐZELEM, HÁROM VERESÉG

Szombaton és vasárnap a Vajdasági Labdarúgó Liga bácskai csoportjában az 5. forduló mérkőzéseit játszották. A kiserdei pályán kikapott a szenttamási Srbobran, a turiai Mladost idegenben győzött, a nádaljai Napredak és a Mladost-Radost együttese pedig ugyancsak odahaza veszített.

Nem történt meglepetés a tavalyi bajnokkal és a táblázat élén álló Bečej 1918 csapatának szenttamási vendégszereplésén, ugyanis az óbecsei gárda mindvégig kezében tartotta a mérkőzés irányítását. A kiserdei pályára látogató nézők több kiváló helyzetet láthattak mindkét csapattól, de a vendégek jobbak voltak, és kétszer is betaláltak a Srbobran hálójába, míg a kék-fehéreknek nem sikerült gólt lőni. A Srbobran csapata az 5. forduló után egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és most 9 ponttal a 6.

Kiválóan játszott viszont a turiai Mladost csapata Adorjánon, ahol a Tisza együttesét verte 2:1 arányban. A sok jó helyzetet hozó mérkőzésen a vendégek akár nagyobb arányú győzelmet is kicsikarhattak volna, de a turiai focisták így is elégedetten hagyták el a pályát. A Mladost ezzel a győzelmével egy hellyel feljebb jött a táblázaton, és most hat bajnoki ponttal a 12. helyen áll. A következő fordulóban, szeptember 20-án Turián községi rangadót játszanak, amikor is a Mladost a Srbobran labdarúgóit fogadja. A találkozó 16 órakor kezdődik.

Az Újvidéki Körzeti Ligában szereplő nádaljai Napredak labdarúgói szombaton a táblázat 4. helyén álló kiskéri Sutjeska együttesét fogadták. A találkozón 2:1 arányú vendéggyőzelem született. A nádaljai csapat így négy forduló után továbbra is sereghajtó a táblázaton. A következő fodulóban a Napredak ellenfele a csúrogi Hajduk együttese lesz.

A Mladost-Radost labdarúgói az őszi bajnoki idényt a legalacsonyabb bajnoki rangfokozatban, a VerbászTitelZsablyai Községközi Ligában kezdték, ahol vasárnap a második forduló mérkőzéseit játszották. A rajcsúri piros-fehérek hazai pályán a sajkásgyörgyi (Đurđevo) Bačka labdarúgóit fogadták, és 2:1 arányban kikaptak. A Mladost-Radost a következő fordulóban a loki Sloga vendége lesz.

 

P. L.